FÅRGOR & SVAR

Original.png

VANLIGA FRÅGOR.

Nedan hittar ni svar på några av de vanligaste frågorna vi möts av.  

Det är första gången vi ska besöka ert hundhotell, vad behöver vi ta med?


När ni ska besöka oss första gången behöver ni ta med följande: - Vaccinationsintyg med giltig DHPPI vaccination. - Er hunds försäkrings information. - Foder om er hund äter eget foder eller är känslig i magen. - Halsband - Kontaktuppgifter till en kontaktperson som är kvar i Sverige om ni reser utomlands. Vid er första incheckning kommer ni fylla i ett inackorderingsavtal med alla ägaruppgifter så se till att ha minst 10 minuter tillgodo vid incheckning.
Min tik har börjat löpa, tar ni emot henne ändå?


Ja det gör vi, löptillägg om 50:-/dag tillkommer.
Min hund fungerar inte med andra hundar, kan vi besöka er ändå?


Absolut! Vårt hundcenter tar emot alla hundar och anpassar vistelsen / boendet så att din hund på ett säkert sätt kan besöka oss. Vi har möjligheten att hålla hundar avskilt från övriga gäster så att vistelsen blir lugn för alla.
Min hund vill gärna bo med andra hundar.


Vi utgår alltid ifrån informationen från er ägare och era önskemål. Så länge vi har andra gäster som matchar er hunds energi och på ett säkert sätt kan bo ihop strävar vi alltid efter att våra gäster ska få nya kompisar. Det finns inte mycket som ger samma glädje som att se nyfunna vänner rusa av sig i en av våra lekhagar.
Kan ni hämta och lämna min hund på Arlanda?


Ja, vi hämtar och lämnar er hund både på Arlanda flygplats och på Märsta station mot avgift.
Mitt flyg hem är försenat eller inställt.


Kontakta oss så fort ni vet att ni blir försenade, vi kan enkelt förlänga vistelsen.
Hur långa promenader går ni på hotellet?


Vi har ungefär 8 olika "promenadslingor" som vi använder för att kunna möta alla hundars behov. Några slingor är kortare för våra äldre gäster samt för valpar eller övriga gäster som inte orkar gå de längre slingorna. Utöver promenaderna går alla hundar ut i rasthagarna minst en gång per dag där det i sin egen takt kan strosa omrking eller i andra fall rusa järnet av sig med sina nya kompisar. Alla hundar kan mellan promenader och vistelse i rasthagar alltid själva välja om det vill vara i sitt rum eller sin egen rastgård som är ansluten via egen hundlucka.
Min hund har medicin, hur fungerar det?


Vid incheckning informerar ni personalen som tar emot att er hund har medicin, hur ni vill ha det medicinerat och övrig information. Lämna gärna extra medicin ifall att ni skulle få förhinder att hämta på den bokade utcheckningsdagen.
Vad kostar det att lämna min hund hos er?


Under fliken Hundhotell i huvudmenyn kan du trycka på knappen "priser" för att se dygnstaxan för just din hund. Priset varierar beroende på säsong samt mankhöjd, säsongerna hittar du under knappen "säsonger" under priserna.
Vad har ni för temperatur i hundhotellet?


Hela hundhotellet har självreglerande golvvärme som håller en temperatur på 22 grader. Hotellet är utrustad med bra ventilation och under sommaren blir hotellet ofta väldigt svalt tack vare ventiliation samt korsdrag då dörrar och hundluckor ofta står öppna under dagarna.
Bor alla hundar tillsammans?


Majoriteten av alla våra gäster bor i hundhotellet. Hundarna kan bo enskilt eller tillsammans med andra hundar i samma rum. Utöver hundhotellet har vår anläggning flera fristående byggnader med hundrum som kan bokas. Alla hundrum hos oss har en egen hundlucka till egen rastgård.
Hur länge kan min hund vara inkvarterad hos er?


Hos oss kan er hund stanna så länge den behöver, vi har inget max tak vad gäller dagar, veckor eller månader. Vi rekommenderar dock ett planerat aktiviteringschema för längre vistelser för att er hund ska få variation i de dagliga schemat.
Hur fungerar er dygnstaxa?


Vi debiterar efter påbörjat kalenderdygn.
Om din hund checkar in på måndagen och åker hem på onsdagen debiteras ni alltså för tre dygn.
Bor min löptik själv?


Om vi inte har en annan tik eller kastrerad hane som hon fungerar tillsammans med under sitt löp bor hon själv. Säkerheten är det viktigaste för oss. Många gånger hittar vi dock minst en kompis till våra löptikar som dom kan bo tillsammans med.
Min hund blir lätt rastlös.


Inga problem!
Vi erbjuder flera typer av aktivering för att alla hundar ska få ut så mycket som möjligt av sin vistelse hos oss.
Vad behöver din hund för att må bra? Nosework, lek & bus, kel & gos, löpning på grusväg, löpning i kuperad terräng? Vi har möjligheten att erbjuda det som just din hund behöver. På sommaren kan man boka bad i Halmsjön 3 km ifrån oss, då tar vi en promenad till sjön, badar och leker och sedan en promenad tillbaks.
Kontakta oss så skräddarsyr vi en aktivitet för just din hund.
Sover ni hos hundarna?


Hundarna sover i hundhotellet men gården har personal dygnet runt. Vi är alltid minst en person på gården men oftas fler då flera i personalen bor på gården.

VANLIGA FRÅGOR

Vad händer om min hund blir sjuk hos er?


Vid ett akut läge åker vi direkt till veterinären och kontatkar er så fort vi kan. Är läget mer stabilt kontaktar vi alltid er först och rådgör med er hur ni vill gå vidare. Skulle vi inte få tag i er som ägare kontaktar vi er kontaktperson som är beslutsfattare och skulle vi inte få tag i er kontaktperson heller gör vi en egen bedömning tillsamans med veterinär och ser till att hunden får vård. Om möjligt direktreglerar vi kostnaden eller debiterar ägaren i efterhand, detsamma gäller för mediciner.
Vart eller hur betalar jag in min bokningsavgift?


Bokningsavgiften betalar du enkelt in via Swish eller Bg. Var noggrann med att skriva vem bokningsavgiten avser samt ankomstdatum. Exempel: Fluffy 24/12 Swish - 1236256804 Bankgiro - 5247-5134
Får jag tillbaks min bokningsavgift om jag avbokar min vistelse?


Avbokning och återbetalning av bokningsavgift sker kostnadsfritt senast 4 veckor före ankomstdagen. Ändring av enstaka dagar eller avbokning under högsäsong och högtid görs kostnadsfritt 4 veckor innan ankomstdagen.
Kan jag vaccinera min hund med DHPPI hos er?


Ja det kan du göra! Tänk på att det tar ca 2 veckor för vaccinet att uppnå "fullt skydd" så titta gärna igenom din hunds papper i god tid innan vistelsen så allt är i sin ordning.
Min hund är skotträtt, smäller det hos er på nyår?


Det finns många hundar som inte tycker om ljudet av raketer och smällarna under nyårsnatten och då är det helt perfekt att komma och bo hos oss. Vår anläggning ligger under Arlandas bullerskydd vilket innebär att man inte får skjuta raketer inom en viss radie ifrån flygplatsen, detta gör att vi inte märker av tolvslaget på nyår och hundarna kan sova vidare i lugn och ro. Observera att denna högtid snabb bokas och att framförhållning krävs för att få plats.
Varför kostar det 200 kr att checka in / ut hunden mellan 11.00 - 13.00?


Mellan 11.00 & 13.00 går vi lunchpromenader med alla hundar, denna tid är avsatt för att hundarna ska kunna gå lite längre promenader. Detta innebär att receptionen är stängd.
Vill man ändå checka in / ut sin hund under denna tid behöver vi avvara personal från hundarnas promenader.
Min hund har speciella behov.


Vissa hundar har speciella behov och vi hjälper gärna till med dessa. Vissa hundar behöver daglig borstning medans andra behöver åtgärder efter ett veterinärbesök. Alla behov utöver vanlig medicinering kostar 50:- / dag.
Kan ni hämta min hund på annan plats förutom Arlanda / Märsta?


Ja det kan vi. Vardagar 07.30 - 11.00 & 13.00 - 17.00 | 320 kr / mil Helgdagar 08.00 - 11.00 & 13.00 - 16.30 | 440 kr / mil
Har ni mycket fästingar i området?


Det är olika och varierar från år till år men fästingar har vi, fram för allt i skogen och på våra två aktivitets fält.

Vi rekommenderar alltid att ni har någon typ av fästingsskydd när er hund besöker oss.
Det går enkelt att köpa ett fästingshalsband på apoteket, observera att alla hundar inte tål halsband och kan istället behöva annan typ av fästningsmedel, exempelvis bravecto eller frontline.

PLAYTIME.